4 tips: Hoe kies je een bruidsfotograaf?

Hoe kies je een bruidsfotograaf / trouwvideograaf?

Lia & Glenn-11939

Best men bruiloft

Stap 1: Wat voor soort foto’s wil je?

Een bruidsfotograaf/ videograaf is iemand die je met heel veel zorg moet kiezen. Maar wat is je stijl?

Houd je meer van klassiek, of ga je toch voor het moderne alternatief? Wil je iemand die je trouwdag journalistiek vastlegt of ben je meer van de in scéne gezette foto’s en film?

Belangrijk voordat je een trouwfotograaf/ videograaf kiest is dat je zelf op internet kijkt wat voor foto’s en films je graag als herinnering van je trouwdag zou willen hebben (bijv. op Pinterest of vimeo). Daarna is het belangrijk om een fotograaf/ videograaf te vinden die in diezelfde stijl fotografeert of filmt zoals je dat zelf wilt.

Hou je van veel kleur of juist meer van zwart wit of een combinatie van die 2? Houd je meer van artistiek of juist van lifestyle foto’s en film?

Belangrijk is dat je van tevoren je eigen stijl goed kent voordat je de volgende stap doet!

Lia & Glenn-11602

Bruiloft villa maasdonk

Stap 2: Zoek een professional die je aanspreekt!

Als je de eerste stap goed hebt doorlopen dan is het tijd om iemand te vinden waar je een “klik” mee hebt. Ga niet af op budget of wat anderen hebben gevonden van diegene, maar volg je eigen gevoel, je trouwdag gebeurt maar 1 keer en als je niet goed met degene die je trouwdag vastlegt kan omgaan dan is dat al een formule voor een mislukte dag. Dat dat wil je ten alle tijden vermijden!!

De meeste trouwfotografen/ videografen bieden een vrijblijvend eerste gesprek en dit is heel handig om te kijken of er een “klik” is en om alle vragen te stellen die je nodig acht om zoveel mogelijk op je gemak te zijn.

Waarom raad ik af om je keuze op budget te baseren? Omdat budget niks zegt over een fotograaf/ videograaf en als je wilt besparen op je bruiloft, bespaar dan op het eten want dat is na een half uur weg, foto’s en film blijven voor altijd. Over 20 jaar wil je nog met een trots gevoel terugkijken op je foto’s en dus is het belangrijk dat je voor kwaliteit en kennis kiest omdat dit ontzettend belangrijk is. De foto’s zijn, naast eventueel een video, de enige tastbare herinneringen die jullie uiteindelijk hebben.

David & Sezen-16093

Burgelijk stand boekje

Stap 3 : Draaiboek en tips

Waarschijnlijk is dit de eerste keer dat jullie een trouwdag organiseren. Als je bovendien geen wedding planner hebt gehuurd dan zou het kunnen zijn dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Bruidsfotografen heb al tientallen, misschien al wel honderden bruiloften meegemaakt. Ze kunnen jullie tips geven over de planning, je trouwlocatie, traditie en handige tips. Een ervaren trouwfotograaf weet hier wel raad mee, ook als je bijvoorbeeld tips wilt hebben over welke sites je zou kunnen beraad plegen voor al deze zaken.

Liguster-14740

stadhuis delft bruiloft

Stap 4: Doe een pre- wedding shoot

Om te kunnen wennen aan je fotograaf/ videograaf zou je van tevoren een love shoot (ook wel pre- wedding shoot genoemd) kunnen doen. Meestal is dit een fractie van het bedrag wat je neertelt of je trouwdag zelf maar het zorgt er wel voor dat je je trouwfotograaf beter leert kennen en zo meer op je gemak bent op de dag zelf. Dan is hij niet ineens een “vreemde” maar iemand waar je al eerder een shoot mee hebt gedaan en waar je dus aan gewend bent. De meeste bruidsparen vinden het ook fijn om alvast de leuke plekken in de buurt van de ceremonie te ontdekken om zo te garanderen dat je echte de leukste reportage hebt.

Zet alle mogelijke vragen die je hebt op papier en informeer altijd goed op de website van de desbetreffende fotograaf/ videograaf en als je vragen mist, durf die ook te stellen!

Zorg dat je zoveel mogelijk uitsluit en als je eindelijk een keuze hebt gemaakt zorg er dan voor dat je de datum vastlegt, de meeste fotografen/ videografen worden vrij snel geboekt en het zou zonde zijn om je favoriete fotograaf te missen omdat je niet op tijd hebt geboekt.

Als je al deze stappen goed hebt doorlopen dan weet ik zeker dat jullie trouwdag op de beste mogelijke manier vastgelegd gaat worden en dat je met een gerust hart kan genieten van je speciale dag. Rest mij nog jullie veel succes en vooral plezier te wensen bij het vinden van jullie trouwfotograaf/ videograaf!

CONTACT:

||Wij maken moderne, elegante en journalistieke bruidsreportages. We zijn jullie dan ook graag van dienst. Stuur ons gerust een e-mail, bel ons of stuur een whatsapp met jullie wensen en dan hoor je snel van ons. Tot gauw!!||

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *